Hlavní obsah

Lupič v Praze hrozil, že podpálí dům, kde spaly děti. Nakonec se schovával pod autem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až desetileté vězení hrozí 27letému muži, kterého policie podezírá z vloupání do jednoho z domů v pražském Suchdole. Majitelce hrozil, že obydlí podpálí, pokud mu nevydá peněženku a klíče od auta. V domě právě spaly děti a vyděšená žena agresorovi vyhověla. Podezřelý muž pak odjel, po zhruba pěti kilometrech ho ale dostihla policejní hlídka.

Zadržení muže podezřelého z vloupání do domu v pražském SuchdoleVideo: Policie ČR

 
Článek

Majitelku domu probudil v pátek 13. listopadu brzy ráno nezvyklý hluk. Když se rozhlížela ze schodiště, co se děje, zahlédla cizího muže s dřevěnou latí.

„Ten na ni začal okamžitě křičet a požadovat klíče od vozidla a peněženku. Pokud tak neučiní, dům zapálí. Žena zachovala duchapřítomnost, celá vystrašená a z obavy o život svůj i dětí, které v tu chvíli spaly v ložnici, vyhověla a požadavek splnila,” popsal případ mluvčí policie Jan Rybanský.

Ke vloupání do restaurace v Ostravě použila stařenka sekyru

Krimi

Muž odjel s autem majitelky směrem na Dejvice, kde po zhruba pěti kilometrech jízdy zablokoval na křižovatce Zelené a Jugoslávských partyzánů jiného řidiče a snažil se mu sednout do auta. To se mu ale nepodařilo.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z vloupání do domu v Suchdole

Ukradeným autem tak jel dál až na křižovatku Zelené a Zemědělské, kde ale kvůli defektu musel jízdu ukončit.

Pokračoval pak po svých, ve vytipované oblasti ho ale vypátrala policie - našla ho schovaného pod zaparkovaným vozem v areálu školy.

Přes plot letěl meč, socha i svícny. Kamera zachytila podezřelého muže na faře v Praze

Krimi

Kriminalisté podezřelého obvinili z loupeže a omezování domovní svobody, soud ho poslal do vazby. Obviněnému hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám