Hlavní obsah

Lupič s pistolí chtěl velké peníze, z pošty ho vyhnaly dvě ženy

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

V Dolní Rovni na Pardubicku došlo v úterý k loupežnému přepadení místní pošty. Maskovaný lupič s kulichem na hlavě vytáhl pistoli a požadoval po pracovnici pošty vydání „velkých peněz“. Poštovní doručovatelka však lupiči překvapivě odvětila, že mu nic nedá. Poté zakřičela ke dveřím na přicházející pracovnici obecního úřadu. Zmatený lupič se dal na útěk. Při přepadení nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve chvíli, kdy pachatel neuspěl se svým požadavkem, si pracovnice pošty všimla, že ke dveřím přichází paní z obecního úřadu a hlasitě ji oslovila. Toho se pachatel zalekl a dal se na útěk,“ uvedla Právu policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

Obě ženy se na chvíli pustily do pronásledování lupiče. Na toho však čekal v přistaveném automobilu jeho komplic a rychle z místa činu zmizel. Podle svědectví se jednalo o červené třídveřové sportovní vozidlo.

Policisté po lupiči nyní intenzivně pátrají. Policejní hlídky jsou rozmístěny na silnicích a kontrolují podezřelá vozidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám