Hlavní obsah

Lupič s nožem obral turistku v metru i o prsten. Cestující jen přihlíželi

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Na svůj pobyt v Praze zřejmě nebude hezky vzpomínat 22letá Angličanka, kterou ve čtvrtek ráno přepadl v metru lupič. Dívce nikdo nepomohl, a muž tak odcizil její věci, včetně prstenu, který měla na ruce. Dlouho ale neutíkal, již večer seděl v policejní cele.

S nožem v ruce obral turistkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Lupič čekající turistku ve stanici metra Náměstí Republiky před pátou hodinou ráno nejprve oslovil, ta mu ale zřejmě nerozuměla a odstoupila. Muž ale držel za zády nůž, který hned po odmítnutí přiložil dívce k břichu a začal se sápat do batohu.

„Ve strachu o život poškozená batoh sundala ze zad a otevřela ho. Lupič poté zavazadlo prohledal a vzal peníze, které tam našel. To mu ale bylo málo, a proto Angličance ještě uloupil prsten, který zdobil její ruku a z kapsy bundy iPod. Poté dívku navíc uchopil za ruku a snažil se ji z peronu doslova odtáhnout,“ popsal incident mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Dívka se v tu chvíli začala bránit a muže nakopla. Ten ji pustil a utekl. Moc dlouho si ale získaných peněz a věcí neužil. O patnáct hodin později už měl na rukou policejní pouta. Pětatřicetiletého Slováka policisté zadrželi u Hlavního nádraží i se všemi věcmi.

Za trestný čin loupeže mu hrozí až deset let vězení. „Za zmínku také stojí, že incident na peronu metra sledovala celá řada dalších cestujících. Bohužel, ani jeden z nich přepadené dívce volající o pomoc nepomohl,“ podotkl na závěr Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám