Hlavní obsah

Lubina byl obviněn z přepadení banky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

David Lubina, který je stíhán za vraždu zaměstnance TV Nova Zdeňka Velíška, je nově obviněn i z loupežného přepadení banky. Peněžní ústav v Praze 6 měl přepadnou letos v květnu. Pracovník banky jej poznal na fotografiích, které se objevily v souvislosti se smrtí Velíška.

Článek

"Můj klient popírá, že by se něčeho takového dopustil," řekl k tomu Lubinův obhájce Martin Korbař.

Recidivista z Hostouně na Kladensku čelí podle náměstkyně městského státního zástupce Marcely Kratochvílová obvinění z toho, že letos 18. května přepadl se zbraní Raiffeisenbanku. Údajně namířil pistoli na bankovní úřednici a požadoval po ní vydání peněz. Žena tehdy lupiči vydala víc než půl miliónu korun. Lubina pak podle obvinění mířil pistolí i na vedle stojícího pracovníka banky a nakonec z banky i s penězi odešel.

Loupež zůstala neobjasněná až do doby, kdy média zaplnily fotografie muže, který na Karlově náměstí v Praze zabil Velíška. Zaměstnanec banky se ozval, že právě Lubina je i pachatelem loupeže.

Lubina podle obvinění v polovině září obtěžoval na Karlově náměstí mladou ženu a ohrožoval ji pistolí. Všiml si toho dvaatřicetiletý Velíšek, a když se ženy zastal, útočník po něm několikrát bez varování vystřelil. Otec roční dcery útok nepřežil.

Policie zatkla muže o několik týdnů později u stanice metra Černý most. Lubina se skrýval v lesích na okraji Prahy.

Reklama

Související témata:

Související články

Lubina své kumpány stále kryje

Jednatřicetiletý David Lubina, obviněný ze zářijové vraždy střihače TV Nova Michala Velíška, stále kryje své komplice. O lidech, kteří mu pomáhali se tři týdny...

Výběr článků

Načítám