Hlavní obsah

Lobbista Dědic zaplatil čtyřmiliónovou kauci a byl propuštěn z vazby

– Ostrava
Právo, hon

Kontroverzní ostravský podnikatel a lobbista Martin Dědic, kterého policie stíhá mimo jiné kvůli nelegálnímu ovlivňování zakázek v Městské nemocnici Ostrava a v Dopravním podniku Ostrava, je po několika měsících vazebního stíhání na svobodě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policejní eskorta přivádí obviněného Martina Dědice k soudu.

Článek

Státní zástupce ho pustil z vazby před několika dny díky čtyřmiliónové peněžité kauci. Informaci o propuštění potvrdily Právu dva na sobě nezávislé zdroje.

Spolu s Dědicem protikorupční policie v březnu obvinila dalších sedm podnikatelů a také čtyři firmy. Trestní stíhání podnikatelů má souviset s veřejnými zakázkami v Ostravě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle dozorujícího státního zástupce Víta Koupila jde o tři zakázky Městské nemocnice Ostrava, které se týkají stavebních prací a nákupu zdravotnického materiálu, a tři zakázky Dopravního podniku Ostrava. Na úplatcích za zmíněné zakázky si měl Dědic podle policie přijít na více než 30 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám