Hlavní obsah

Lev v soukromé zoo na Královéhradecku pokousal návštěvníka

Právo,
Hradec Králové

Devětačtyřicetiletého muže z Prahy zranil v pátek před polednem v obci Štíty-Klamoš na Královéhradecku lev. V místní soukromé zoologické zahradě využil návštěvník chvilkové nepozornosti majitele a rozhodl se vyfotit si z blízkosti tříletého samce. Zvíře ho však napadlo a zranilo. Pro muže musela přijet záchranka.

Foto: Policie ČR

Tříletý samec lva pustinného pokousal návštěvníka soukromé zoo.

Článek

„Muž byl pokousán lvem na horních končetinách. Po ošetření středně závažných poranění na horních končetinách byl převezen do nemocnice k dalšímu chirurgickému ošetření,“ potvrdil mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Lev jménem Max podle něj po celou dobu události neopustil klec. „Záchranáři tudíž nebyli konfrontováni přímo se zvířetem,“ ujistil Ivo Novák.

„Muž přelezl cca metrový plůtek a přešel travnatou plochu, za kterou se nacházela klec se samcem Maxem a samicí. Tam prostrčil skrz mříže ruce s fotoaparátem a chtěl si lva vyfotit. Toto gesto se však lvu nelíbilo natolik, že na muže zaútočil,“ doplnila ho policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Okolnosti případu nyní prošetřují policisté z Chlumce nad Cidlinou. „Kromě jiného šetří, zda nedošlo k ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Burýšková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám