Hlavní obsah

Lékaře Bartáka obžalovali ze znásilnění, hrozí mu až 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Městské státní zastupitelství v Praze v úterý obžalovalo ze znásilnění a dalších šesti trestných činů lékaře Jaroslava Bartáka. Právu to sdělila pražská městská státní zástupkyně Jana Hercegová s tím, že Barták se dopustil zločinů vůči 11 ženám. Hrozí mu až 12 let vězení.

Článek

Barták se bude zpovídat ze sexuálního napadání svých asistentek. Spolumajitel modřanské kliniky je obžalován ze znásilnění, sexuálního nátlaku, vydírání, nebezpečného vyhrožování, těžkého ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Lékař se hájí tím, že se jednalo o prostitutky, které navíc měly sex uvedený ve smlouvě. Podle jeho názoru se jedná o spiknutí s cílem ho diskreditovat. Od svého zadržení v loňském roce je ve vazbě.

Aféru spustila jedna z jeho bývalých asistentek, kterou měl trýznit na dovolené. Ženu měl vylákat na Filipíny pod záminkou pracovní cesty, tam ji bil, sexuálně napadal a vyhrožoval smrtí. Poté se k obvinění přidaly i další ženy. Barták byl zadržen koncem loňského srpna na ruzyňském letišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám