Hlavní obsah

Lékař půjde za vraždu milenky na 14 let do vězení

PRAHA

Za vraždu své milenky Marcely Sekáčové půjde lékař Vladimír Mikuš na 14 let do vězení. Ve středu o tom rozhodl Vrchní soud v Praze, který verdiktem potvrdil rozhodnutí prvoinstančního soudu ze září letošního roku. Muž od začátku svou vinu popíral a odvolal se. Proti rozsudku je možné pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Eskorta přivádí Vladimíra Mikuše k soudu

Článek

Mikuše poslal soud v této kauze už jednou nepravomocně na šest let do vězení za ublížení na zdraví s následkem smrti, protože tělo ženy se do té doby nepodařilo objevit. Odvolací senát Vrchního soudu v Praze ale v červnu rozsudek zrušil a vrátil případ k novému projednání. Tělo Sekáčové totiž několik dní před zahájením odvolacího jednání našli rybáři v Orlické přehradě.

Mikuš podle obžaloby svou bývalou milenku vylákal v únoru loňského roku na schůzku a poté ji odvezl na blíže neurčené místo, kde po ní vystřelil z plynové pistole, aby snížil její schopnost se bránit. Svázal jí ruce a nohy drátem, přelepil ústa a nos lepicí páskou a přetáhl jí přes hlavu igelitový pytel.

Když se Sekáčová udusila, muž ji podle obžaloby zabalil do několika dalších pytlů a vložil do předem připravené plastové bedny, do níž vyvrtal otvory a zatížil ji kameny. Bedna se o více než rok později objevila na hladině.

Reklama

Výběr článků

Načítám