Hlavní obsah

Labuťák si v Brně spletl tramvaj s vodní hladinou

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Labutího samce naháněli strážníci a odchytová služba v pátek ráno v Brně, kde pták přistál na střeše tramvaje a několik desítek metrů se na ní svezl. Po odchycení labuťáka vypustili do přírody k řece. Jízdu opeřence zachytily bezpečnostní kamery.

BEZ KOMENTÁŘE: Labuť jela v Brně na tramvajiVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Nezvyklý pohled se nabídl cestujícím a kolemjdoucím kolem 7:30 u Mendlova náměstí. „Akrobatickým prvkem si jejich pozornost získal labutí samec, který před zastávkou Poříčí přistál na střeše tramvaje a několik desítek metrů se popovezl,“ sdělil mluvčí městské policie Pavel Šoba.

Když tramvaj zastavila na světelné křižovatce, vodní pták slétl na silnici a zamířil do protějšího parku.

Obral znaveného muže v Brně na schodech, kamerám neunikl

Krimi

„Mezitím už operační středisko městské policie přijalo několik telefonátů od kolemjdoucích, kteří na labuťáka upozornili a na místo vyslali pracovníka odchytu. Ten opeřence opatrně lapil do odchytové sítě, a když se přesvědčil, že není zraněný, služebním vozidlem ho převezl ke Svratce, kde labutího samce vypustil,“ dodal Šoba.

Podle Pavla Antonína z odchytové služby městské policie si labuť při přistávání za snížené viditelnosti nejspíš spletla vodní plochu s podobně barevnou střechou tramvaje.

Reklama

Výběr článků

Načítám