Hlavní obsah

Kvůli zakázce v Lánské oboře padly tři obžaloby

Praha

Vrchní státní zastupitelství v Praze (VSZ) ve středu podalo obžalobu na dva lidi a jednu firmu kvůli manipulaci veřejné zakázky na druhou etapu opravy svahů u vodní nádrže Klíčava v Lánské oboře na Kladensku. Případem se bude zabývat kladenský soud.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O vývoji v případu informovalo VSZ. Jednoho člověka státní zástupce žaluje kvůli sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Dalšího člověka a firmu viní ze stejného trestného činu ve stadiu pokusu, protože díky zásahu policie k dokonání činu nedošlo, uvedl žalobce Jiří Pražák.

Podle webu Aktuálně.cz je obžalovaným šéf Lesní správy Lány Miloš Balák, manažer kladenské firmy Energie - stavební a báňská Libor Tkadlec i sama tato společnost, která stavbu budovala.

Kauza zakázky v Lánech: Policie navrhla obžalovat dva lidi a firmu

Krimi

Vodní nádrž Klíčava je jedním ze zdrojů pitné vody pro Kladno a okolí. Oprava svahů podél nádrže skončila v Lánské oboře loni v červnu.

Policie v souvislosti se zakázkou zadržela v roce 2017 tři lidi, následovaly domovní prohlídky a prohlídky prostor a pozemků na řadě míst včetně budovy Lesní správy Lány.

Mynářův podřízený měl předražit zakázky v Lánech o desítky milionů

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám