Hlavní obsah

Kvůli požáru bytu ve Vsetíně hasiči evakuovali devatenáct osob

– Vsetín
Právo, Petr Marek

Devatenáct lidí museli v noci na sobotu evakuovat hasiči z domu ve Vsetíně-Rokytnici, kde vypukl požár v jednom z bytů. Jeho příčina je v šetření. Jeden člověk skončil v péči záchranářů, nikdo další nebyl zraněn. Výše škod se upřesňuje. Právu to řekl v sobotu krajský mluvčí zlínských hasičů Pavel Řezníček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Škody po požáru ve vsetínském bytě

Článek

Operační středisko hasičů přijalo informaci o požáru bytu ve čtvrtém patře v Rokytnici v pátek deset minut před půlnocí. Na místo byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních hasičů ze Vsetína a z Valašského Meziříčí s dvěma cisternami a plošinou, i posilové jednotky dobrovolných hasičů z Jablůnky, Vsetína a Rokytnice.

Foto: HZS Zlínského kraje

Škody po požáru ve vsetínském bytě

Hasiči v dýchací technice okamžitě pronikli dovnitř a provedli rychlou lokalizaci požáru. „Majitelka byla vyvedena mimo nebezpečí a předána do péče zdravotnické záchranné služby. Z důvodu silného zakouření v chodbách vyšších pater jsme museli v dýchací technice zkontrolovat všechny prostory a informovat přítomné obyvatele bytů. Na pokyn velitele zásahu byla provedena evakuace celkem devatenácti osob. Díky tomu, že obyvatelé bytů dodrželi pokyny hasičů při řízeném odvětrávání pomocí přetlakové ventilace, nikdo další neutrpěl újmu na zdraví a nebylo nutné evakuovat další osoby,“ informoval mluvčí.

Na místě zůstala tak pouze jednotka dobrovolných hasičů ze Vsetína k asistenci vyšetřovateli, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku události a výše způsobených škod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám