Hlavní obsah

Kvůli pandemii hrozil muž v Ostravě smrtí vládě, lékařům i učitelům

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až tříleté vězení může v případě soudního projednání hrozit 54letému muži, kterého policie obvinila z vyhrožování a násilí proti skupině obyvatel. Podezřelý podle vyšetřovatelů v únoru anonymně vyhrožoval členům vlády nebo policistům, ale také lékařům, učitelům nebo hasičům. Muže policie zadržela v Ostravě.

Muž podezřelý z anonymní hrozby Video: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala v úterý mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Podezřelého muže zadrželi její kolegové v Ostravě.

Podle kriminalistů obviněný vyhrožoval na konci února e-mailem, který poslal jedné ze státních organizací. O kterou se jednalo, policie nesdělila.

„Vyhrožoval usmrcením úředním osobám (policistům a členům vlády) a současně skupině obyvatel (učitelům, doktorům, hasičům). Výhružná zpráva souvisela s aktuálním řešením pandemické situace,” uvedla mluvčí. O přesně jakou souvislost se jednalo, kriminalisté neupřesnili.

Vybuchne nemocnice, vyhrožuje anonym v mailu

Krimi

Policie zadrženého muže obvinila z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a z násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení.

„Čtyřiapadesátiletý muž je nyní stíhán na svobodě,” dodala Kropáčová.

Policisté v Česku už řešili několik podobných případů, zmínila ČTK. Nedávno byl například ze Španělska do Česka vydán člověk podezřelý z výhrůžek premiérovi Andreji Babišovi (ANO).

Premiér řekl televizi CNN Prima News, že se v lednu dozvěděl, že existuje člověk, který chce zastřelit jeho i jeho rodinu.

Další muž zase v únoru vyhrožoval kvůli protiepidemickým opatřením likvidací členům vlády na sociální síti VKontaktě, což je ruská obdoba facebooku. Další muž podle policie členům vlády vyhrožoval kvůli opatřením koncem loňského roku na facebooku a jednomu z ministrů zasílal výhrůžné e-maily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám