Hlavní obsah

Kvůli odpalování pyrotechniky muži tasili pistoli i sekeru

– Blansko
Právo, mh

Spor při používání silvestrovské pyrotechniky se vyhrotil několik minut po půlnoci na Nový rok v Blansku. Mladému muži tam nejprve vyhrožoval agresivní muž plynovou pistolí a pak jeho příbuzný zaútočil sekerou a nožem. Napadený se naštěstí ubránil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policie poškozenému po hádce kolem odpalování zábavné pyrotechniky vyhrožoval plynovou pistolí třiatřicetiletý muž, který po krátkém fyzickém kontaktu zmizel k blízkým garážím.

Vzápětí na scénu přišel jeho sedmapadesátiletý příbuzný, který osmadvacetiletého muže ohrožoval nožem a sekerou. Poškozenému se naštěstí ránu sekerou do hlavy podařilo vykrýt rukou a utrpěl jen lehčí zranění. Oba podezřelé na místě zadrželi blanenští policisté, po nezbytných úkonech pak agresoři skončili v cele.

„Mladší z nich bude čelit ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování, za což mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení. Starší se zodpovídá ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, za který může skončit ve vězení až na dvacet let,“ uvedl k případu mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám