Hlavní obsah

Kvůli CzechTeku podal trestní oznámení na policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Kvůli stále probíhající technoparty CzechTek v Boněnově na Tachovsku podal v pondělí nájemce pozemků trestní oznámení na neznámou osobu z řad policie. Zároveň hodlá zažalovat organizátory a účastníky akce. Z údajného organizátora akce Lukáše Kohouta se navíc odpoledne vyklubal podvodník, který se policii přiznal.

Foto: Tereza Bulková, Nemocnice Šumperk

Speciální pásky slouží nejen jako vydatná podpora těhotenského bříška a břišních svalů, ale také jako prevence vzniku pupeční kýly.

Článek

"Ve tři hodiny odpoledne se na policii v Tachově přihlásili dva muži - údajní organizátoři. Jeden z nich vystupoval pod jménem Lukáš. Po provedených šetření se přiznali, že nejsou žádní organizátoři a celou věc si vymysleli, aby byli zajímaví pro média," sdělila Novinkám krajská policejní mluvčí Jolana Číhová.

Policisté je vyslýchají kvůli tomu, aby zjistili, jakého trestného činu se dopustili. Kohout přitom ještě dopoledne vehementně tvrdil, že ho organizátoři požádali o to, aby jako mluvčí vystupoval. V nedělní reportáži televize Nova před kamerami prohlásil, že na technoparty jsou tvrdé drogy, kvůli čemuž podal trestní oznámení.

Do povědomí veřejnosti se dostal před více než rokem, kdy se vydával za asistenty politiků a na náklady Sněmovny tak cestoval do exotických destinací.

Vyšetřování varnsdorsfského kuchaře v tomto případě podle státní zástupkyně Zdeňky Galkové z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 dosud neskončilo. Kriminalisté tudíž dosud nepodali návrh na jeho obžalobu.

Nájemce pozemků odhaduje škody na milióny

Tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže mezitím vyjednává o dalším postupu, který hodlá zveřejnit zítra ráno. Trpělivost soukromého zemědělce Libora Lúdika, který pozemky obhospodařuje v ekologickém režimu, však skončila. ČTK dnes poskytl prohlášení, ve kterém uvedl: "Policie podle našeho nejhlubšího přesvědčení nepřijala včas adekvátní možná opatření."

Vytýká jí zejména to, že nezasáhla v okamžiku, kdy se v pátek začali účastníci akce sjíždět. Policejní mluvčí Číhová ještě odpoledne o jeho oznámení nevěděla. Lúdik kritizuje fakt, že se ho oslovená policie vůbec nezastala. Policie mu prý doporučila, aby se s neurčitými organizátory akce raději domluvil.

Zemědělec dosud odhaduje škody na zdevastovaném pozemku na milióny korun. Navíc se obává, že vinou technopárty přijde o statut ekologického pozemku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám