Hlavní obsah

Kvapil složil čtyřmiliónovou kauci, z vazby může vyjít po víkendu

– Brno
Právo, pko

Jen několik hodin poté, co vypršela lhůta státnímu zastupitelství pro podání stížnosti ohledně kauce pro někdejšího starostu brněnské městské části Žabovřesky a vlivného člena místní ODS Aleš Kvapila, složili příbuzní požadovanou čtyřmiliónovou záruku na účet brněnského soudu. Kvapil by tak po víkendu mohl opustit brány vazební věznice.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Aleše Kvapila (vlevo) a Radovana Novotného přivedla k osudu eskorta.

Článek

Možnost složit kauci dostal i Kvapilův známý a extajemník radnice Brna-středu Radovan Novotný, který má ještě pět dní na sehnání dvoumiliónové záruky. Oba dva muže podezřívá státní zástupce z korupce při stavbě multifunkčního domu v Brně.

Informaci o doručení peněz Právu potvrdil Kvapilův obhájce Milan Staněk s tím, že situace se sháněním financí byla poněkud komplikovanější, neboť policie Kvapilovi obstavila majetek. „Pak záleží na tom, kolik máte přátel. Angažovala se rodina a prostředky se podařilo sehnat,“ řekl Staněk.

„Soud nyní rozhodne, zda finanční prostředky přijme, nebo zda si vyžádá ještě další záruky, jako je dohled probačního úředníka nebo záruka důvěryhodné osoby,“ řekl mluvčí okresního soudu Brno-venkov Michal Hoskovec.

Mluvčí upozornil, že i přes složení peněz a další záruky soud nemusí automaticky propuštění z vazby schválit. „Okolnosti se mohou ještě změnit, to je ale spíš nepravděpodobné,“ dodal Hoskovec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám