Hlavní obsah

Kuplířka vyvázla jen s podmínkou

Právo, tim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Skoro jako pohádka se šťastným koncem v úterý finišovalo hlavní líčení se 27letou Monikou Jeřábkovou, obžalovanou z kuplířství a prodeje drog. Místo osmiletého vězení jí Obvodní soud pro Prahu 3 uložil pouze tříletou podmínku s odkladem na pět let. Obě strany se vzdaly práva na odvolání, rozsudek je tak pravomocný. Jeřábková se v úterý s obrovskou úlevou vracela domů, kde na ni čekala její dvouletá dcerka.

Článek

"Děkuju moc. Nedovedu si představit, že bych byla bez malé jen jediný den. V současnosti se snažím žít normálně. Nebudu dělat nic pro to, abych byla do budoucna trestně stíhaná," svěřila se mladá maminka.

Hrozilo jí až osm let za mřížemi

Soud jí vyměřil nejvyšší možný trest, který lze odložit. Podle názoru senátu na ni podmínka bude působit výchovněji než nepodmíněný trest. Při rozhodování mimo jiné přihlédl i k nízkému věku její dcery.

"Spokojenost s verdiktem převládala i u státního zástupce. "Myslím, že je v pořádku rozhodnutí jak o vině, tak o trestu," uvedl. Zároveň připustil, že soud při ukládání trestu zohlednil osobní poměry Jeřábkové.

Na dívkách vydělala asi 300 tisíc

Soud však nevyhověl jeho návrhu, aby byl Jeřábkové uložen peněžitý trest. "Je na mateřské, žije ze sociálních dávek, považovali bychom ho za nevymahatelný," vysvětlila předsedkyně senátu Markéta Polanecká.

Jeřábková v letech 2002 až 2003 provozovala ve svém pražském bytě privátní klub, kde nabízela dívky k prostituci. Prodejem slečen si podle soudu mohla vydělat kolem 300 tisíc korun. "Do toho se přitom nepromítla výše nájmu a další náklady, nebylo tak prokázáno, že by kuplířstvím získala značný prospěch," konstatovala Polanecká.

V jejím privátě se s prostitucí snoubily i drogy, které dívkám dávala zadarmo, někdy podle shledání soudu i za peníze. Odmítla ale, že by na poskytování pervitinu vydělávala.

Pro pervitin chodila do jiného bytu o patro výš, kde jej měli vyrábět Daniel Mercl a Dominik Trnka. Oba muži byli s Jeřábkovou původně obžalováni společně, jejich věc ale včera soud vyloučil k samostatnému projednání. Hlavní líčení bylo nařízeno na počátek dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám