Hlavní obsah

Kulínský nutil sboristku k intimním dotykům, tvrdí svědkyně

– HRADEC KRÁLOVÉ
Právo, Jiří Bednář

Druhé kolo hlavního líčení s bývalým sbormistrem Bambini di Praga Bohumilem Kulínským začalo v pondělí u Krajského soudu v Hradci Králové, a znovu s potížemi. Přijely pouze čtyři svědkyně, z ostatních osmi se většina omluvila, některé však nepřijely bez vysvětlení.

Článek

Bývalá sboristka v pondělí soudu sdělila dva své zážitky. Jeden se týkal pobytu v sauně na soustředění sboru v Pasekách nad Jizerou. „S mojí sestřenicí jsme byly v sauně v plavkách a když jsme se chtěly sprchovat, stál tam Kulínský a řekl, ať si plavky sundáme. Vnímala jsem to jako nátlak a sestřenice mu na rozdíl ode mne podlehla. Já už jsem pak nikdy do sauny nešla,“ uvedla.

Dále vylíčila, že později byla na jiném soustředění svědkem, jak sbormistr v noci navštívil dívčí pokoj. „Bydlelo nás tam pět. Předstíraly jsme spánek, ale já jsem zahlédla, jak Kulínský přilehl k Marice a nutil jí, aby se ho rukou dotýkala přes kalhoty na přirození. Nepamatuji se, jak dlouho to trvalo, ale vím, že pak byla Marika rozrušená, plakala a my jsme jí uklidňovaly,“ řekla soudcům dívka. Připustila, že ona sama se nikdy nestala středem sbormistrova zájmu.

Další z dívek popisovala, jak v odpočívárně sauny seděla s ostatními dívkami zahalená ručníkem. „Přišel Kulínský, pustil hudbu a vyzval nás, abychom ručníky shodily a tančily nahé. Bylo mi tehdy osm nebo devět let,“ uvedla.

Sbormistrovi hrozí 12 let 

Předseda soudního senátu Miloslav Ježek naplánoval tuto fázi hlavního líčení do pátku, ale kolik svědků a poškozených se mu podaří vyslechnout zatím není známo.

Kulínský je ohrožen až dvanáctiletým vězením, neboť podle obžaloby zneužil v letech 1984 až 2004 devětačtyřicet dívek ze souboru. Ve spise se hovoří o trestných činech pohlavního zneužívání, ohrožování mravní výchovy mládeže a útisku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám