Hlavní obsah

Kryštofa v Brně provázely úplatky

Novinky, Petr Knötig, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnský policejní ředitel vyhodil pětici policistů kvůli jejich skandálnímu chování. Vesměs šlo o mladé muže, kteří byli u policie jen několik měsíců. Zřejmě nejvážnější skutek spáchala dvojice z nich, která během akce Kryštof vzala od řidiče úplatek. Neméně otřesný je však i případ policisty, který kradl.

Foto: Vladislava Burantová

ukázka výrobku

Článek

"První dva policisté ve věku 26 a 27 let pracovali u pořádkové služby a prokázali jsme jim, že 30. září v rámci dopravně-bezpečnostní akce Kryštof vzali při řešení dopravního přestupku úplatek přesahující dva tisíce pro každého. Nahlásil nám to postižený řidič, který by jinak zaplatil na místě maximálně dva tisíce korun. V současné době jsou trestně stíhaní," sdělil ředitel Jaroslav Vaněk a dodal, že oba po vyhození náhle onemocněli.

Jako třetí se stal nezaměstnaným 22letý strážce zákona, který měl problémy s pracovní morálkou, zapomínal chodit do práce, ztratil pokutové bloky a na ulici si nevšímal svých povinností.

Policista vykradl zajištěné auto

"Nejzávažnější případ má zřejmě na svědomí 20letý strážmistr, který ze zajištěného auta pro podezření z účasti na trestném činu ukradl věci za 15 tisíc korun. Je podezřelý, že si vzal nějaké komponenty k autorádiu, včetně CD nosičů a údajně i antiradar, který v autě byl. To nelze řešit jinak, než vyhozením z práce a trestním stíháním," dodal Vaněk.

Posledním policistou, který odevzdal služební průkaz, je 44letý policejní rada, který byl již před nástupem k policii jednatelem soukromé společnosti a své postavení neopustil, i když mu to ukládá zákon.

"Neprokázali jsme mu, že by aktivně podnikal, ale ani toto nelze, tak jsem ho po pěti letech služby u policie také propustil," doplnil Vaněk.

Podle ředitele Vaňka jde o nepříjemné záležitosti, které však nelze skrývat. "Jsem rád, že se to ukázalo hned a neměli čas páchat další tretsnou činnost. Je třeba chránit poctivé policisty," zakončil Vaněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám