Hlavní obsah

Krnovské hokejisty vyhnal ze zimáku čpavek

Právo, plk
Krnov
Aktualizováno

K úniku čpavku došlo v úterý odpoledne na zimním stadiónu v Krnově. I když podle provozovatele stadionu nehrozilo žádné riziko, bylo z objektu evakuováno 20 lidí.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Krnovský zimní stadion provozují krnovské Technické služby. Podle vedoucího provozu Vladislava Skopala nedošlo k úniku čpavku do ovzduší, ale pouze k poruše na zařízení.

„Čpavek unikl do solanky a vznikla tak čpavková voda, která je samozřejmě cítit,“ sdělil Skopal s tím, že čpavek byl ihned přečerpán a systém je nyní připravený na opravu. Důvodem spojení čpavku a solanky byla údajně malá trhlinka v potrubí.

Čpavek v ovzduší ucítili mladí hokejisté po 16. hodině. „Odešli proto ze stadiónu a zavolali hasiče. Ti při průzkumu použili dýchací techniku a v kanálku vedle ledové plochy, ve kterém vedou čpavkové trubky, zjistili vysokou koncentraci čpavku,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Hasiči proto začali s odvětráváním zimního stadiónu. „Protože k podobnému úniku došlo potřetí během dvou let, pravděpodobně vinou stavu trubek, který není dobrý, čeká velitel zásahu na zástupce města. Je možné, že situace se bude řešit radikálně a zimní stadion může být zavřený na delší dobu,“ informoval mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám