Hlavní obsah

Kriminalisté stále nevědí, kdo je zavražděná dívka

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Policie ani po šesti dnech pátrání stále nezná totožnost zřejmě plnoštíhlé 17 až 20leté asi 170 centimetrů vysoké ženy, jejíž hlavu a část ruky našly v sobotu děti v křoví u ústeckého gymnázia. A to i přes skutečnost, že ve středu bylo na tísňovou linku 158 nahlášeno objevení dalších lidských ostatků, které ležely také v igelitové tašce v zemi nedaleko místa prvního nálezu.

Článek

"Taška nebyla vidět, byla zahrabaná v zemi," informoval šéf severočeské kriminálky Jiří Krupička.

"Pitva ve středu nalezených lidských ostatků potvrdila, že se jedná o část těla hledané dívky," prozradila nám mluvčí severočeského policejního ředitelství Šárka Poláčková. "Nyní budeme čekat na výsledky srovnávacích vzorků DNA, které budeme znát do 14 dnů," dodala policistka.

Na dotaz Práva, zda policie nepochybila, když nenašla ve středu objevenou igelitku už při prvním hledání, Poláčková odpověděla: "Speciálně vycvičený pes byl zřejmě ovlivněn silnou kontaminací místa a nereagoval tak na žádné podněty".

"Zvláštní tým vyšetřovatelů stále pátrá mezi stovkami pohřešovaných a hledaných žen, útěkářek či žen na které byl vydán eurozatykač," řekl šéf severočeské kriminálky Jiří Krupička. Podle něj ale zatím ještě nejsou ani vyhodnoceny všechny stopy zajištěné na místě nálezu. "To může trvat i několik týdnů," přiznal kriminalista.

Strážníci prý nechybovali

Značnou odezvu mezi veřejností vzbudilo prohlášení nálezců první igelitové tašky s ostatky mladé ženy, ve kterém děti tvrdí, že o hrůzném nálezu informovaly ústecké městské policisty už před dvěma týdny. "Právě mám v ruce zprávu obsahující záznamy hovorů na lince 156, vyhodnocení GPS navigace i služební hlášení. Neexistuje ani jediný údaj o tom, že by svědci měli pravdu," sdělil Právu primátor města na Labi Jan Kubata (ODS).

"Také proto podáváme trestní oznámení na neznámého pachatele pro porušení dobrého jména městské policie. Nejde v žádném případě o mstu na svědkyních, ale nechci, aby si lidé mysleli, že strážníci něco zanedbali. Věc se proto musí důkladně vyšetřit. Jestliže se však ukáže, že některý strážník skutečně nějakým způsobem pochybil, bude co nejpřísněji potrestán," dodal jedním dechem dodal primátor s tím, že současnou prioritou policie ale i vedení města je co nejrychlejší odhalení brutálního vraha.

"Žádáme o spolupráci při pátrání po totožnosti mrtvé ženy, kriminalisté přivítají informace od lidí, kteří si kolem 20. června všimli kolem gymnázia něčeho neobvyklého," sdělila ve čtvrtek Právu mluvčí severočeské policie Šárka Poláčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám