Hlavní obsah

Krejčíř mezi podezřelými z objednání vraždy Mrázka

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vyšetřování nájemné vraždy podnikatele Františka Mrázka, která se stala minulý týden ve středu, převzal v pondělí od pražské mordparty policejní Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Článek

"Případ jsme převzali v pondělí dopoledne," řekla Právu mluvčí útvaru Blanka Kosinová.

"Mezi hlavní podezřelé patří i Radovan Krejčíř. Podle obvinění protikorupční policie zadal loni vraždu celníka. Před čtyřmi roky v tajně vynášených dopisech psal, že se na každé prase najde řezník," míní kriminalista. V jednom z dopisů z roku 2002 Krejčíř napsal: "Co se týká Šebesty a Chlada, nech ho v klidu. Až budu venku, na každé prase je řezník. Mrázek a Gottvald mě nezajímají. Jsou to všechno prasata, na která se taky určitě najde řezník."

"Šebesta v klidu nezůstal, protože před třemi lety se Krejčířovi nebo lidem z jeho okolí podařilo odhalit, že Šebesta jako utajený svědek spolupracuje s policií proti Krejčířovi. Neznámý vrah ho zastřelil v září 2003. A minulý týden se skoro jakoby podle Krejčířova proroctví našel řezník" na Mrázka. Vyšetřování určitě půjde i tímto směrem," odhaduje další vývoj policista z pražské mordparty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám