Hlavní obsah

Krajskému soudu se ztratila směnka na milión, byla důkazem v kauze Toflova gangu

Brno

V kauze takzvaného Toflova gangu, kterou řeší Krajský soud v Brně, se údajně ztratila ze spisu směnka na milión korun. Píše to pondělní Brněnský deník. Podle listu soud směnku nenašel ani po několikaměsíčním pátrání.

Článek

Že směnka zmizela, řekl poprvé v červnu u soudu svědek Martin Materna z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. "Nás o tom přitom oficiálně stále nikdo neinformoval. Ani o tom, že se hledá. Nevíme, jak pokračuje pátrání. Pokud ji ale soud nenajde, budeme chtít náhradu škody. Dlužník takhle může pohledávku popřít a my nebudeme mít žádnou páku," řekl Brněnskému deníku advokát Pavel Hála.

V kauze hájí bývalého policistu Petra Křipského, jenž je s dalšími 12 muži obžalovaný z vydírání podnikatelů. Právě při domovní prohlídce u Křipského policisté směnku zajistili.

"Přitom je nezajímalo, že nepatří jemu, ale jeho manželce. A pak zmizela. Nechápu, jak je to možné. Jde o cenný papír. Na soudu měl být daný do trezoru. Takový je úzus," uvedl Hála.

Bez komentáře

Předseda senátu Miloš Žďárský ztrátu komentovat odmítl. "Důkazem, na který se ptáte, jsme se v hlavním líčení ještě nezabývali. Plánujeme to až na listopadový blok. V tuto chvíli se k němu proto nemůžu vyjadřovat. A to ani k jeho existenci," uvedl Žďárský.

Zavražděný Michal Tofl údajně vedl gang policistů, který vydíral jihomoravské podnikatele. Podle spisu gang působil na jihu Moravy mezi lety 1998 až 2010. Údajně si policisté vymysleli na vybrané podnikatele nepodložená obvinění, zahájili stíhání a pak je žádali o peníze, za které zařídí zastavení vyšetřování. Kauza je spjata s 30 případy vydírání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám