Hlavní obsah

Krajská zastupitelka si nedovede vysvětlit, proč jí někdo zapálil auto

Právo, ab

Moravskoslezská krajská zastupitelka za ČSSD, veterinářka Barbora Jelonková si nedovede vysvětlit, proč jí někdo v noci na pátek v Ostravě zapálil osobní auto. Podle policie v pátek kolem 03:05 neznámý pachatel zapálil zatím nezjištěnou látkou motorovou část vozidla Mitsubishi Galant. Oheň zaparkované auto zcela zničil. Hořícího vozidla si všiml taxikář, který projížděl kolem, zastavil a ihned volal hasiče.

Foto: Archiv, Právo

Požárem poničené auto krajské zastupitelky Barbory Jelonkové.

Článek

„Najednou slyším, jak prudce zastavilo nějaké auto. Podívala jsem se z okna a uviděla taxikáře, jak telefonuje. Když jsem se více naklonila, uviděla jsem, že moje auto zaparkované těsně u domu hoří. Vzala jsem rychle dítě z postýlky a utíkala s ním na zahradu za domem,“ líčila Právu dramatické okamžiky Jelonková.

„Plameny byly možná tři metry vysoké a už olizovaly dům. Přítel rychle vzal z veterinární ordinace hasicí přístroj a se sousedem pak i vodou, kterou jsme nosili v kýblech, začali auto hasit. Hasiči přijeli rychle,“ řekla.

Oheň vozidlo úplně zničil, poškodil i fasádu přízemního domu. „Díky tomu taxikáři jsme nepřišli o život. Nejen moje rodina, ale i sousedé a jejich tři děti, kteří bydlí ve vedlejším vchodu domu,“ řekla.

Pomsta ani politika není motivem, míní zastupitelka

Jelonková si motiv žhářského útoku na její majetek nedovede vysvětlit. Jak řekla, loni viděla pachatele, který jí vykradl auto a nedávno byl odsouzen. „Vypovídala jsem sice na policii, ale u soudu jsem nesvědčila, soudního jednání jsem se nezúčastnila, protože jsem byla nemocná,“ doplnila.

„Politický motiv si snad ani nemohu připustit. Jsem řadová členka krajského zastupitelstva. Před časem jsem byla místostarostkou v ostravském městském obvodu Slezská Ostrava a měla jsem na starosti sociální odbor i dopravu, byla jsem sice tvrdá, ale žádné problémy nikdy nebyly. Ani v poslední době mi nikdo žádným způsobem nevyhrožoval,“ řekla.

Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková v pátek řekla, že policie motiv prověřuje. Podle ní policisté případ vyšetřují s podezřením na trestný čin poškozování cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám