Hlavní obsah

Kradu, abych uživila svých šest dětí, tvrdila zlodějka strážníkům

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli tomu, aby uživila svých šest dětí, krade opakovaně v různých obchodních centrech třicetiletá žena z Olomouce. Alespoň to tvrdila olomouckým strážníkům, kteří ji zadrželi ve středu odpoledne po jejím posledním skutku, který spáchala v obchodním domě Duha na Pavelčákově ulici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Procházející hlídka spatřila na Pavelčákově ulici muže, který se snažil dostihnout běžící ženu držící v ruce igelitovou tašku. Strážníkům byla již dobře známou. Na autobus určitě nespěchala. Na útěk se tentokrát dala poté, co v prodejně sebrala do tašky drogistické zboží v celkové hodnotě 720 korun,“ řekla Právu ve čtvrtek mluvčí Městské policie v Olomouci Magda Václavíková.

Žena byla podle ní přistižena letos při krádeži již pošesté. V posledním případě se přitom snažila hrát na city strážníků. „Na otázku, proč si takto nezákonně počíná, jim odpověděla: ‘Musím uživit svých šest dětí. Odcizené zboží prodám a za peníze koupím dětem jídlo’,“ uvedla mluvčí.

Strážníci předali ženu, která už byla v posledních třech letech odsouzena za trestný čin krádeže, k dalšímu řízení policistům z místně příslušného oddělení. „Hrozí jí až dva roky vězení,“ řekl Právu policejní mluvčí Michal Pižurin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám