Hlavní obsah

Kradl, co se dalo. Policie obvinila recidivistu ze spáchání 30 trestných činů

Novinky, jdu

Z třiceti trestných činů obvinila vyškovská policie dvaatřicetiletého recidivistu. Podle policie muž „kradl, co se dalo a kde se dalo”. Škoda, kterou tím měl napáchat, dosahuje skoro půl milionu korun. Kromě krádeží je muž podezřelý i z poškozování cizích věcí. Jelikož měl krást i v době nouzového stavu, hrozí mu až osmileté vězení. Muž je nyní ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Recidivistovou „specialitou“ bylo vloupání do aut ve Vyškově a v okolí.

Článek

Muž se podle policie koncem loňského a počátkem letošního roku vloupal do několika aut ve Vyškově a okolí, ze kterých kradl menší hotovost a osobní věci. Muž se měl vloupat i do několika místních provozoven. Kromě peněz kradl i elektroniku či cigarety.

„Ve dvou případech si troufl i na rodinné domy. V Rousínově mu šlo především o peníze, ve Vyškově si vyhlédl rozestavěný dům, kde ukradl hlavně nářadí,” uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Foto: Policie ČR

Kromě vloupání do aut si recidivista podle policistů troufl i na rodinné domy.

S trestnou činnosti nepřestal, ani když bylo proti němu na jaře zahájeno trestní stíhání.

V nouzovém stavu kradli hlavně recidivisté

Domácí

„V dubnu a květnu se vloupal do vozidel ve Vyškově a v Ivanovicích na Hané. Na svědomí by měl mít i ukradené mobily, které nechaly počátkem června dvě ženy v otevřeném automobilu na benzínce v Rousínově. Navíc měl tu drzost, že sem přijel ve voze, který si koncem května „vypůjčil“ bez vědomí majitelky na parkovišti ve Vyškově,” popsala mluvčí s tím, že muž navíc vozidlo řídil i přes uložený zákaz řízení.

„Ve vykrádání aut pokračoval drzý zloděj i v červnu, a to nejen ve Vyškově, ale i v sousedním blanenském okrese a v Brně. Z dodávek bral hlavně nářadí. V Brně si přivlastnil například rybářské vybavení. Většinu odcizených věcí již výtečník prodal, část, jako například některá elektronika či odcizený vůz, se navrátila majitelům,” dodala mluvčí. Nyní mu tak hrozí zvýšená trestní sazba až osm let vězení.

Za nouzového stavu ukradl salámy a krabičák, dostal 26 měsíců

Krimi

Do hledáčku policie se dostala i mužova šestadvacetiletá známá, která jej měla k několika krádežím dopravit vozem. Sama přitom měla také uložen zákaz řízení. Žena je tak obviněna z krádeže ve formě účastnictví a z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Škoda, kterou měl recidivista způsobit, se podle odhadů policistů vyšplhala na víc než 400 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám