Hlavní obsah

Krádež v brněnské trafice šla jak po másle, zloději měli klíče i kód

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Peníze a věci za zhruba 200 000 korun vzali z trafiky v Brně dva neznámí pachatelé. Podle policie měla dvojice celkem snadnou práci, byla totiž vybavená klíčem i kódem k prodejně. Muže zachytila bezpečnostní kamera, policie po nich pátrá.

Vykradení trafiky v Brně Video: Policie ČR

 
Článek

Zloději vnikli do trafiky již koncem května, kriminalistům se ale dosud nepodařilo dvojici dopadnout, obrátili se proto nyní na veřejnost s žádostí o případná svědectví.

Mluvčí policie Petr Vala uvedl, že zloději se dovnitř dostali podle všeho pomocí shodného klíče a kódu zabezpečovacího zařízení. „Kromě veškeré finanční hotovosti pak pohotově sebrali i větší množství jízdenek, předplacených SIM karet a tabákových výrobků,” sdělil Vala s tím, že se škoda vyšplhala na zhruba 200 000 korun.

Zloděj odnesl z rodinného domu ve Znojmě lup za 1,4 milionu korun

Krimi

Oba podezřelé, kteří se maskovali kapucemi a šátky přes obličej, zachytila bezpečnostní kamera. „První pachatel byl oblečený do černých kalhot a maskáčové bundy s vlajkou USA. Na zádech pak měl tmavě šedý batoh. Komplic pak byl oblečený do tmavě šedých kalhot, mikiny s bílo modrými pruhovanými rukávy,” upřesnil mluvčí.

Policie případ vyšetřuje jako krádež, pachatelům hrozí až pětileté vězení. Kriminalisté přijmou případná svědectví na lince 158.

Reklama

Související články

Za krádež instantní kávy půjdou do vězení

Za krádež dvanácti balení instantní kávy v době nouzového stavu pražský městský soud udělil pravomocně dvěma mužům tresty 18 a 21 měsíců vězení. Původně přitom...

Výběr článků

Načítám