Hlavní obsah

Komunistická senátorka prohrála soud o platbu za inzerát, peníze již uhradila

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Nejvyšší soud rozhodl, že znojemská senátorka Marta Bayerová (KSČM) musí uhradit svůj letitý dluh za inzerát ve znojemských novinách. Redakce se kvůli tomu soudila čtyři roky, až nyní jí dali soudci za pravdu. Senátorka již 60tisícový dluh vyrovnala.

Článek

V roce 2009 si Marta Bayerová zadala v rámci své senátní kampaně inzerát v novinách Znojemsko. Následně jej však odmítla v plné výši zaplatit, údajně kvůli tomu, že se jí inzerát ve zveřejněné podobě nelíbil. Dlužná částka, kterou již senátorka uhradila, byla 60 000 korun za inzerci a následných 100 000 korun stály soudní výdaje.

„Redakci Znojemska tedy nezbyla jiná možnost, než zvolenou senátorku Bayerovou zažalovat, protože jsme dodnes přesvědčeni, že dluhy mají platit všichni. Spor se vlekl čtyři roky. Teprve Nejvyšší soud České republiky vyřkl v minulých dnech definitivní ortel, který dal za pravdu redakci Znojemska, a podle jeho verdiktu žalovaly noviny senátorku Bayerovou plným právem,“ uvedl Právu šéfredaktor Znojemska Vlastimil Mrva.

Senátorka respektuje nejvyšší soudní instanci, ale k celé kauze se odmítá vyjadřovat. „Částku jsem již uhradila a to je vše, co k tomu mohu říct,“ řekla právu senátorka.

Bayerová v roce 2009 kandidovala do Senátu ČR, strana za její úspěšnou kandidaturu získala celkový příspěvek 855 000 korun. Proti rozsudku Nejvyššího soudu není žádný opravný prostředek přípustný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám