Hlavní obsah

Kolona před hranicí u Lanžhota během chvíle zmizela

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanžhot

Dvě hodiny postačily, aby kolona kamionů, čekajících na dvaceti kilometrech dálnice D2 od Podivína na Břeclavsku po státní hranici se Slovenskem, zmizela. Slovenská strana v sobotu v deset hodin dopoledne začala pouštět dopravu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kolona kamionů se před Lanžhotem dala do pohybu

Článek

V noci na sobotu sice slovenští policisté otevřeli hranice pro kamiony, jeden přechod měl ale výjimku. Byl jím právě přechod na D2 u Lanžhota. Dálnici tak nadále plnily přijíždějící kamiony bez možnosti pokračovat v cestě.

Prázdné české silnice: O polovinu méně nehod, ale také prostor k vyšším rychlostem

AutoMoto

V sobotu dopoledne kolona nákladních aut sahala až po exit u Podivína, situace byla taková, že v nemalé délce úseku kolonu tvořily už dvě řady kamionů.

I když oficiálně mělo už v pátek platit, že přes hranici projedou kromě vybraných kamionů ve zvláštním režimu, tedy naložených živými zvířaty či rychle zkazitelnými potravinami, také vozy s místem vykládky na Slovensko – tedy auta, která následně nezacpou slovensko-maďarskou hranici, realita byla jiná.

Bez metra, jinak další smrt, vzkázal starosta Londýna

Koronavirus

V koloně zůstali viset i slovenští dopravci vracející se domů. „Ráno jsem tam stál pět hodin mezi samými Rumuny a Bulhary a ani čeští, ani slovenští policisté nevěděli nic o nějaké výjimce. Hlavně, že od včerejška to vysílala česká a slovenská rádia, vyšlo taky oficiální vyhlášení slovenské policie, ale až na hranice se tato informace nedostala. Na policii selhala komunikace, ale hlavně že nás budete sledovat přes GSM síť, jestli jsme doma,“ vzkázal slovenským policistům řidič Peter Rybár.

Letecká doprava by během dubna mohla téměř ustat

Koronavirus

V sobotu v deset hodin policisté začali pouštět kamiony na Slovensko. O dvě hodiny později kolona zcela zmizela. Před čtrnáctou hodinou se ale před hranicí znovu začala tvořit řada kamionů, v krátkém čase už měřila kilometr.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám