Hlavní obsah

Kolínští policisté dostávali dárky za práci pro drogové podsvětí

– Kolín
Právo, Radek Plavecký

Policejní inspekce navrhla obvinit tři kolínské policisty a jednoho cizince za to, že spolupracovali s drogovými dealery. Inspekce při akci Okruh zatkla celkem deset lidí, z toho šest policistů a čtyři další civilní osoby. Na jejich kontě je obchod s drogami, likvidace konkurence, zneužívání informací a policejních kontaktů.

Článek

„Policisté za informace z policejních databází nebo varování před chystanými opatřeními policie, dostávali úplatky nejen v podobě finanční hotovosti ale i různých dárků, například mobilních telefonů. V několika případech si také policisté ponechali část ze zajištěných drog pro svoji potřebu,“ informovala Právo mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

Při zátahu proto speciální jednotky pozatýkaly rozsáhlou skupinu. Při domovních prohlídkách byly zajištěny omamné a psychotropní látky včetně pomůcek k jejich distribuci a užívání. Také bylo zajištěno množství odcizených věcí pocházejících z trestné činnosti.

Inspekce pak navrhla obvinit čtyři ze zadržených policistů například z trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby, nadržování či přechovávání omamné a psychotropní látky a přijetí úplatku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám