Hlavní obsah

Kočárek s dítětem se zasekl v páternosteru v Brně

Právo, Novinky, vtk, kub
Brno

Ve výtazích typu páternoster nemají kočárky co dělat. V pondělí na to nedbala mladá žena, která si s dítětem chtěla zkrátit cestu k přepážce na hlavní brněnské poště v Nádražní ulici. Jenže kočárek jí podle prvotních informací i s miminkem vyjel v kabině vzhůru, než stačila sama nastoupit. Událost naštěstí skončila bez zranění.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Výtah, ve kterém se kočárek zasekl.

Článek

Žena podle informací Novinek strčila do kabiny kočárek, sama ale nestihla do výtahu, který je v neustálém pohybu, nastoupit. Vyšetřovatelé zatím neupřesnili, jak přesně se výtah zasekl, tedy zda žena stačila zmáčknout záchranné tlačítko, nebo se kočárek zastavil třeba díky madlům.

Dítě v kočárku zůstalo zaseknuté mezi patry, záchranka a hasiči byli brzy na místě. „Společně s hasiči jsme kočárek vyprostili. Po celou dobu vyprošťování jsme dítě monitorovali a vizuálně kontrolovali jeho životní funkce. Po vyšetření naštěstí vše nasvědčovalo tomu, že malý pacient bude v pořádku,” sdělila mluvčí zdravotníků Michaela Bothová.

Záchranka nakonec přepravila pro jistotu dítě i matku do nemocnice.

„Pláč i strach dítěte se podařilo zmírnit věnováním hračky, kterou v sanitce právě pro tyto účely vozíme. A na závěr důrazné varování: do výtahů tohoto typu mají kočárky zakázaný vstup, je to opravdu nebezpečné,” dodala mluvčí.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Záchranáři u pošty, kde se zasekl kočárek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám