Hlavní obsah

Klára Mauerová není matkou Anny, tvrdí bývalý učitel

Právo, tyš, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Právu se ve středu podařilo najít pedagoga z bývalého Středního odborného učiliště v Kloboukách u Brna, kde v roce 1996 maturovala Klára Mauerová, která je podezřelá z týrání osmiletého syna Ondřeje. Mauerová se rovněž starala o třináctiletou Annu, o jejímž původu se nic neví a která je od víkendu na útěku.

Článek

"Byla to nevýrazná dívka, ale jsem si téměř jist, že studium na škole nepřerušila," řekl o Kláře Mauerové její bývalý učitel. To by vylučovalo spekulaci, se kterou v úterý přišel psycholog Jeroným Klimeš, že Mauerová by mohla být ve skutečnosti biologickou matkou třináctileté Aničky, která v noci na sobotu zmizela z brněnského Klokánku .

Anna se narodila v roce 1993 nebo 1994, tedy v době, kdy Klára studovala na učilišti. Dívka získala identitu, datum narození a jméno až letos v březnu, když ji soud svěřil do péče právě Kláry Mauerové.

Další výslechy

Policie ve středu pokračovala ve výsleších příbuzných Kláry Mauerové, obviněné z trýznění syna Ondřeje. Podle policejního zdroje byl vyslechnut i její strýc Jiří Drcman. Podrobnosti jeho výpovědi nejsou známy. Policie nadále po Aničce neúspěšně pátrá.

Stejně tak se neobjevily další informace k motivu týrání Ondřeje. "V médiích se spekuluje o všem možném až po zneužívání a dětské porno. Případ detailně neznám, ale z praxe vím, že někdy je pravda tak strašná, že by jí člověk nevěřil," řekl Právu psycholog Karel Humhal.

Soud také podle ČTK začal řešit, komu svěří děti Kláry Mauerové, která je podezřelá z týrání syna Ondřeje, do trvalé péče.

Teta Kateřina propuštěna z nemocnice

Kateřina Mauerová, sestra Kláry Mauerové, byla v úterý večer propuštěna z Fakultní nemocnice Brno. Podle informací Práva se do zdravotnického zařízení uchýlila údajně po výslechu na policii s tím, že se psychicky zhroutila. Na její žádost pak o ní nemocnice neposkytovala médiím žádné informace.

Stav Ondřeje, který je ve stejné nemocnici hospitalizován od soboty, je stabilizovaný. Ani o něm nejsou sdělovány bližší podrobnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám