Hlavní obsah

Kellovský sponzoroval fotbalový tým Amfora

PRAHA

Havířovský podnikatel a majitel společnosti Quonex Real Petr Kellovský, který podle policie stojí za překaženým bezmála miliardovým podvodem na švýcarskou pobočku Deutsche Bank, sponzoroval fotbalový klub Amfora, a jen proto se zúčastňoval jeho akcí.

Foto: Nadace Terezy Maxové dětem

Tenista Radek Štěpánek, patronka nadace Tereza Maxová a Bohdan Wojnar ze Škody Auto.

Článek

"Kellovský není a nebyl členem fotbalového týmu Amfora. Zúčastňoval se sportovních akcí Amfory jako soukromá osoba. Náklady si platil. Patřil mezi sponzory Amfory," řekl včera Právu bývalý moderátor televize Nova a znalec týmu Zbyněk Merunka.

Kellovský, bývalý šéf havířovského fotbalového klubu, zmizel po návratu z USA beze stopy a kriminalistům zatím uniká.

Poté, co byl v květnu v USA spolu s klubem Amfora, byl na Kellovského po zatčení jeho společníků v polovině května vydán mezinárodní zatykač. Přistál a vystoupil s výpravou Amfory v Praze, do Havířova však nedojel, naopak zmizel beze stopy.

Je v Polsku?

Podle policie je zřejmé, že Kellovského musel někdo o vydání zatykače, případně o zatčení jeho sedmi kompliců před přistáním v Praze informovat.

"Podezřelých je víc osob. Možná že nám to brzy řekne sám pan Kellovský," řekl Právu policista informovaný o případu. Odmítl se vyjádřit k informacím, podle nichž Kellovský utekl do Polska, kde se skrývá na neznámém místě. "Je to stále v pátrání," uvedla mluvčí severomoravské policie Soňa Bradáčová.

Manželka i jeho společníci z firem tvrdí, že netuší, kde Kellovský je. Mezi podezřelými informátory Kellovského zatím nejsou policisté, protože Inspekce ministra vnitra šetření v tomto případě nevede.

"Nevyšetřujeme podezření, že by Kellovského informoval někdo z policistů," řekl Právu Mikuláš Tomin, pro kterého bylo pondělí posledním dnem, kdy vykonával funkci ředitele inspekce.

Jednání o vyloučení ze strany

V samotném Havířově zpráva o vydání zatykače na Kellovského našla převážně pozitivní odezvu. Podle dobře informovaných pramenů tvrdě vyhrožoval novému vedení a některým lékařům v nemocnici, kteří mu nešli na ruku, když chtěl toto zdravotnické zařízení ovládnout.

"Zatykač na něj je to nejlepší, co nás mohlo potkat. Už snad do nemocnice nebude zasahovat," řekl Právu s úlevou jeden z lékařů.

Havířovská ODS bude dnes večer jednat o možném vyloučení Kellovského ze strany, protože celá aféra na ni vrhá špatné světlo. "Nějaké informace o jeho počínání jsme měli, ale toto nikdo nečekal," poznamenala zastupující předsedkyně místního sdružení ODS Havířov-město Ema Večeřová. Kellovský se totiž rád prezentoval jako přítel špiček této strany a její sponzor.

Reklama

Související články

Majitel Quonex Realu dostal šest let

Hlavní aktér skandálu kolem pražské haly pro mistrovství světa v ledním hokeji, 43letý majitel firmy Quonex Real Petr Kellovský, má jít na šest let do vězení....

Výběr článků

Načítám