Hlavní obsah

Když jsem pil, matku jsem bil, přiznal obžalovaný z vraždy u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravský krajský soud řeší případ smrti údajně týrané ženy. Odpovědnost podle obžaloby nese její syn Marek Hlavica. V úterý se začal zpovídat z týrání osoby žijící ve společné domácnosti a z vraždy. Matku napadal a okrádal několik měsíců v loňském roce. Vše vyvrcholilo v prosinci, kdy ji podle žalobce brutálně ubil pěstmi a kopy. Obžalovaný ale tvrdí, že do matky jen strčil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Před Krajským soudem v Ostravě stanul Marek Hlavica (vpravo) obžalovaný z vraždy a týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Článek

Hlavica v polovině loňského roku přišel o práci. S matkou žil v té době už několik let. Problémy neměli. Oba podle obžalovaného pili hodně alkohol a ten jej prý dostal do problémů. Muž, který se ambulantně léčil, tvrdí, že denně vypil deset piv a půl litru vodky.

"Když jsem pil, matku jsem napadal," přiznal obžalovaný. Podle obžaloby ženu 13. prosince napadl takovým způsobem, že jí způsobil závažná poranění hlavy. Kopal ji a šlapal jí po hlavě. Na následky zranění a otoku mozku žena v bytě zemřela.

"Maminku jsem miloval. Nevím, proč jsem to udělal. Takový hnus. Už ji nikdy neuvidím. Chtěl bych to vrátit zpátky," řekl před soudem.

Hlavica připustil, že matku napadal. S obžalobou se ale rozchází v tom, jakou intenzitou. "Maximálně jsem ji bouchnul do ramene," tvrdí. Co se týče osudného dne, také popírá intenzivnější násilí. "Jenom jsem do maminky strčil. Upadla na zem. Třásl jsem s ní. Nereagovala," řekl.

Ze soudního spisu ale vyplývá, že ho v posledním půlroce společného života policie čtyřikrát vykázala ze společného bytu. Hlavní líčení je nařízeno do středy. Pak se očekává vyhlášení rozsudku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám