Hlavní obsah

Kauza videoterminálů míří doztracena

Právo, ads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie končí vyšetřování případu podezřelého vydávání povolenek k provozu hazardních videoterminálů. Právu to potvrdil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan s tím, že má být odložen nejpozději do týdne.

Foto: Milan Malíček, Právo
Článek

Jeho vyjádření přišlo poté, co státní zástupkyně Šárka Pokorná z Prahy 1 zrušila minulý týden pro nedostatek důkazů trestní stíhání náměstka ministra financí Tomáše Prouzy, kterému za zneužití pravomoci veřejného činitele hrozily tři roky vězení, a přikázala vyšetřovatelům jejich doplnění.

Konečné slovo však bude mít státní zástupkyně, která dostane spis ke kontrole. Na rozhodnutí policie upozornil server Týden.

Případ rozpoutal před rokem senátor Josef Novotný (SNK ED), který podal trestní oznámení na někdejšího ministra financí Bohuslava Sobotku (ČSSD). Chtěl upozornit na miliardové výnosy z nových terminálů, na které se nevztahují vyhlášky obcí proti hazardu a mohou tak být umístěny kdekoliv.

Policie měla za úkol prověřit podezření, že někteří úředníci z ministerstva financí příliš vycházeli vstříc některým soukromým firmám. Novotný řekl Týdnu, že podle jeho přesvědčení byl na vyšetřovatele vyvíjen politický tlak.

Například šéf společnosti Sazka Aleš Hušák si údajně stěžoval na jejich postup u dnes již bývalého policejního prezidenta Vladislava Husáka. Ten pak měl na své podřízené poslat kontrolu. Sazka přitom provozuje největší počet videoterminálů.        

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám