Hlavní obsah

Kamiony stojí v patnáctikilometrové koloně na dálnici D2

Břeclav

Na dálnici D2 je na přechodu Lanžhot-Brodské směr Slovensko v sobotu ráno opět asi patnáctikilometrová kolona kamionů. Vyplývá to z informací na webu ŘSD Dopravniinfo.cz. Problém je už na hranicích Slovenska s Maďarskem, které také zavedlo na přechodech přísná opatření kvůli šíření koronaviru. Dlouhé kolony na hranicích se tvoří od úterý.

Kolona kamionů ve čtvrtek na dálnici D2Video: Policie ČR

 
Článek

Zatím nejdelší kolony byly třicetikilometrové, a to v úterý a ve středu, dosahovaly zhruba k Rakvicím. Ve čtvrtek se utvořila asi patnáctikilometrová kolona, v pátek její délka dosáhla zhruba deseti kilometrů. V sobotu po ránu (před 8:00) začíná mezi Ladnou a sjezdem na Břeclav. Levý jízdní pruh ale zůstal volný pro osobní vozy.

Dálnice D2 na Slovensko je stále ucpaná kamiony

Domácí

Přes Lanžhot se kvůli komplikované dopravní situaci na slovenské dálnici v úterý odpoledne dostalo ve vlnách zhruba vždy 100 kamionů, přechod byl jinak uzavřený. Ve středu byl přechod otevřený až k večeru, následně se opět zavíral. Ve čtvrtek se zavíral zhruba v 11:00, řidiči měli použít exit 48 a přechod Hodonín-Holíč.

O půlnoci z neděle na pondělí začal platit zákaz cestování českých občanů do zahraničí. Cizinci naopak nesmí do České republiky. Pro přepravu zboží zůstaly hranice otevřené. Z vydaných restrikcí existují výjimky, například pro lidi jezdící přes hranice za prací.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám