Hlavní obsah

Kamión na Královéhradecku smetl auta stojící v koloně

Hradec Králové
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda dvou kamiónů a dvou osobních aut u obce Urbanice na Královéhradecku ve čtvrtek ráno uzavřela hlavní silnici II/611 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. Šest lidí se zranilo.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Trosky jednoho z aut

Článek

Nehoda byla nahlášena v 6:13, původně záchranáři hlásili sedm zraněných, ale podle posledních informací je jich šest. Nehodu se podařilo odstranit před polednem, silnice je tak již průjezdná.

„Nehoda se stala v místě, kde se opravuje silnice, která je jinak průjezdná po jedné polovině a provoz je řízen kyvadlově. Jeden kamión tam už stál, za ním byla dvě osobní auta a druhý kamión do nich zezadu narazil,” řekla Kormošová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Osobní auto bylo po nehodě zdemolované.

Mezi kamióny byla obě osobní auta téměř zdemolovaná. „Z osobních automobilů bylo potřeba vyprostit pět zaklíněných osob. Jeden z osobních vozů zůstal na komunikaci, druhý se nacházel mimo vozovku v příkopu. Hasičům se podařilo všech pět osob dostat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení ven,“ informovala mluvčí hasičů Martina Götzová.

V osobních autech bylo zraněno pět lidí, jednoho člověka přepravil vrtulník do nemocnice. „Zraněn byl i řidič kamiónu, který narazil do aut,” řekla Kormošová okolo 8:00.

„U čtyř lidí byla zranění kvalifikovaná jako vážná, u dvou jako lehká. Vzhledem k tomu, v jakém stavu po nehodě auta byla, je vůbec s podivem, že přežili,” řekl později mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Ivo Novák.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Osobní auto bylo po nehodě zdemolované.

Objízdná trasa vedla ve směru od Chlumce nad Cidlinou přes obec Lhota pod Libčany a od Hradce Králové přes Libčany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám