Hlavní obsah

Kabelku odhodil muž v černém, hájil se mladík obžalovaný z napadení seniorky

Plzeň

Za loňskou loupež, při které měl zranit seniorku (79), stanul ve čtvrtek před Krajským soudem v Plzni Jiří Čekan (24). K incidentu došlo loni v březnu v Plzni ve čtvrti Doubravka. Podle obžaloby mladík vytrhl kabelku ženě takovým způsobem, že upadla a utrpěla zlomeninu ruky a další oděrky. Obžalovanému hrozí až 12 let za mřížemi. Vinu odmítá.

Muž obžalovaný z loupeže u souduVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Mladík podle obžaloby zaútočil na ženu bez varování a zákeřně. „Náhle ji obžalovaný uchopil zezadu za její koženkovou tašku, kterou držela za ucha a nesla v levé ruce, a jedním trhnutím ji vytrhl takovou silou a tak nečekaně, až poškozená ztratila rovnováhu a upadla na chodník,“ stojí v obžalobě.

Seniorka tím utrpěla oděrky nad levým obočím a na bradě a víceúlomkovou zlomeninu levé ruky, kvůli tomu musela následně měsíc mít zafixované rameno ortézou, což jí znemožňovalo se samostatně najíst, provést hygienu a další věci. Byla tak odkázána na péči svých synů.

Jen jsem poblíž kouřil marihuanu, hájí se obžalovaný

Obžalovaný ale uvedl, že nemá s loupeží nic společného. „Koupil jsem si předtím marihuanu, našel jsem si na Doubravce klidné místo, kde jsem ji chtěl vykouřit. Posadil jsem se tam na schodech u paneláku a kouřil jsem. Najednou zpoza rohu přiběhl nějaký člověk v černém a já si všiml, že odhodil kabelku, tak jsem si ji šel ze zvědavosti prohlédnout. Došel jsem k ní a zvedl jsem ji,“ uvedl mladík.

Napočítám do tří, pak to zmáčknu, hrozil mladík muži v Chocni. Skončil ve vazbě

Krimi

Následně k němu měl přiběhnout další cizí muž a křičet na něj, ať kabelku vrátí. „Jak jsem byl pod vlivem marihuany, tak jsem se lekl a začal jsem utíkat. Nevybavuju si, jestli jsem kabelku odhodil hned, nebo jestli po pár krocích. Pak za mnou ten muž běžel, já jsem přelézal zídku, tam mě chytil za batoh, který se roztrhl, a já pak odešel, když jsem ji přelezl,“ vypověděl obžalovaný.

Ten uvedl, že se i sám přihlásil na policii, když viděl svou fotku v médiích s tím, že se hledá důležitý svědek.

Lupiči řádili v Brně. Pokladní v bance peníze vydala, prodavačka se ubránila

Krimi

Poškozená pak u soudu popsala, že muže, který jí vytrhl kabelku, vůbec nestihla zaregistrovat. „Najednou zničehonic mně prostě někdo vytrhl tašku s nákupem, upadla jsem z toho dopředu a praštila jsem se do hlavy, brady a kolena. Jak mi trhl tou rukou, tak ta mě začala strašlivě bolet. Viděla jsem, že běží nějaký chlap a strašně letí, několikrát jsem volala pomoc,“ uvedla poškozená.

Na pomoc jí přišla žena z paneláku a muž, který běžel za obžalovaným a ženě přinesl kabelku, kde nakonec nic nechybělo. Ten také zavolal policii a záchranku.

Soud bude pokračovat v dalších dnech výslechy dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám