Hlavní obsah

John z Karibiku je František Procházka, který ukradl půl miliardy, tvrdí svědek

• Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

František Procházka je veřejnosti známý jako zloděj století. A to od roku 2007, kdy ze sčítárny peněz pražské bezpečnostní agentury ukradl přes půl miliardy korun a zmizel. Od té doby po něm policie pátrá. Nyní se objevily informace, že žije pod jiným jménem v Karibiku.

Foto: Novinky

Článek

O nových informacích v případu informoval v pondělí deník Blesk. Tomu se měl ozvat Čech žijící v Hondurasu s tím, že loni v létě připlula do souostroví Roatan (honduraské souostroví) luxusní jachta, na jejíž palubě měl být právě Procházka s několika členy ochranky.

Policie po Procházkovi stále pátrá, jeho jméno i v červnu figuruje na seznamu hledaných osob. "Byla podána žádost o právní pomoc mimo tento kontinent. V současnosti stále probíhá pátrání a s ohledem na vyšetřování nebudeme sdělovat bližší informace," řekla v pondělí Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Informátor Blesku v Hondurasu podle svého vyjádření několik let žije. V době příjezdu luxusní jachty spolu s dalšími pracoval na replice historické lodi. Skupina prý ihned poznala, že se jednalo o hledaného Procházku.

„Vypadá pořád stejně, akorát se nám představil jako John. Na společné večeři u něj jsme se ale raději na nic konkrétního neptali,“ řekl deníku svědek.

Procházka měl k penězům bezpečnostní agentury přístup, byl v organizaci na pražském Žižkově zaměstnán ale jen čtyři měsíce. Ihned po krádeži zmizel, údajně jeho pohyb zachytily bezpečnostní kamery na jednom z evropských letišť. Od té doby o něm nebyly žádné informace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám