Hlavní obsah

Jezevčíka dolovali z kanálu na Klatovsku hasiči i bagr

Novinky, kub
Mokrosuky

Hasiči z Plzeňského kraje řešili v noci na úterý problém s jezevčíkem. Zvíře v obci Mokrosuky na Klatovsku uvízlo v kanalizačním potrubí, odkud se ho nedařilo dostat ven. Nakonec pomohl bagr, který zboural kus silnice.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Zachráněný jezevčík v Mokrosukách.

Článek

Drsnosrstý jezevčík se do kanálu zatoulal v pondělí kolem 20. hodiny. „Potrubí menšího průměru mělo délku asi 200 metrů. Zvíře zalezlo tak daleko, že i při použití veškerých dostupných prostředků se ho hasičům nedařilo dostat ven,“ sdělil v mluvčí hasičů Petr Poncar.

Pomocí kanalizační kamery se podařilo zjistit, kde se jezevčík nachází. „Po konzultaci se starostou obce se přikročilo k odbagrování části komunikace a obnažení kanalizačního potrubí,“ upřesnil mluvčí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Jezevčík v Mokrosukách uvízl v kanalizaci.

Kanalizační trubku pak otevřeli hasiči rozbrušovací pilou a psa dostrkali poslední dva metry k vytvořenému otvoru pomocí natlakované hadice.

„Poté si ho převzal majitel. Místo události bylo zajištěno a předáno starostovi obce,“ dodal Poncar s tím, že se jednalo náročný zásah, který skončil až po druhé hodině ráno.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám