Hlavní obsah

Jednoruký invalida dostal za znásilnění malého chlapce pět let

Právo, pko
BRNO

Krajský soud v Brně poslal na pět let do vězení za znásilnění, ohrožování výchovy mládeže a vydírání třiatřicetiletého invalidu Pavla Cíle z Brna. Ten společně se svým kumpánem znásilnil v jednom z brněnských bytů teprve devítiletého chlapce. Cílův komplic na verdikt teprve čeká.

Článek

V prosinci 2006 přišel chlapec do bytu za Cílem, který je těžce postižený, má jen jednu ruku a jednu nohu, a jeho homosexuálním přítelem. Do bytu přitom podle sousedů chodila celá procesí mladých hochů. Dvojice chlapce odvlekla do koupelny, kde ho vysvlékli, osahávali a znásilnili.

„Hoch nebyl vůbec schopen verbálně popsat, co se mu stalo. Při výslechu to musel ukazovat na obrázcích,“ řekla u soudu soudní znalkyně. Před chlapcem potom dvojice vzájemně masturbovala, nakonec chlapce opili nejspíše vínem.

Chlapec se svěřil matce

„Jestli o tom řekneš doma, rozbijeme ti hubu,“ vyhrožovali nakonec podle slov předsedkyně senátu vyděšenému chlapci. Hoch se svěřil se svým zážitkem matce. Cíle a jeho mladší přítel, který se živil jako prostitut, vystupovali přitom před lidmi vcelku seriózně.

Cíle přes svůj nízký intelekt totiž pracoval u firmy poskytující půjčky a chodil se svým přítelem, kterého vydával za ošetřovatele, za žadateli domů. Při jedné návštěvě v říjnu 2006 navštívili i rodinu později zneužitého chlapce. Už tam se jim hoch zalíbil a lákali ho na vycházku.

Chlapce nakonec v období Vánoc zlákali do svého bytu, kde ho zneužili. Cíle byl přitom už za podobný delikt jednou trestán, činu se navíc dopustil ještě v podmínce. Předsedkyně senátu ale nakonec invalidovi, který se k soudu z ústavu, kde pobývá nedostavil, udělila trest na samé spodní hranici trestní sazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám