Hlavní obsah

Jednomu ze zatčených policejních důstojníků v Liberci hrozí vazba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Jednomu ze tří zadržených vysoce postavených libereckých policistů hrozí vazba. Soud o ní má rozhodnout do středy. Zbývající dva obviněné bude policie vyšetřovat na svobodě. V úterý to oznámil vedoucí liberecké pobočky krajského státního zastupitelství Adam Bašný.

Článek

"Návrh na vazbu státní zástupce podá, aby obviněný nemohl ovlivňovat svědky nebo jiným způsobem mařit vyšetřování," dodal Bašný. Neprozradil, komu z trojice současných a bývalých libereckých policistů hrozí pobyt ve vazební věznici. Neuvedl ani, z jakých trestných činů je inspekce obvinila.

Podle televize Nova Bašný navrhl, aby byla uvalena vazba na vedoucího odboru vnější služby policie v Liberci Miroslava Dvořáka, jenž byl do loňského 31. prosince okresním ředitelem policie na Liberecku. Další dva obvinění budou stíháni na svobodě. Jde o vedoucího dopravní policie na Liberecku Miroslava Valáška a Miroslava Kučeru z liberecké kriminální policie.

Dvořák je obviněn z trestných činů zneužívání pravomoci veřejného činitele, přijímání úplatku, neoprávněného nakládání s cizími údaji, podvodu a zpronevěry. Zatčení muži prý zneužili policejní prostředky při rekonstrukcích služeben, Dvořák dokonce posílal podřízené v pracovní době opravovat svůj byt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám