Hlavní obsah

Jedenáctiletý hoch si na lyžích zlomil stehenní kost

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

U vážného úrazu teprve jedenáctiletého lyžaře pomáhali ve středu odpoledne horští záchranáři v Krkonoších. Chlapec upadl na sjezdovce a zlomil si stehenní kost. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Neštěstí se stalo o půl třetí v lyžařském areálu Aldrov ve Vítkovicích. Chlapec se na sjezdové trati těžce zranil po pádu při rychlé jízdě.

„Naši záchranáři jej na místě ošetřili a zjistili komplikovanou zlomeninu stehenní kosti,“ řekl Adolf Klepš z krkonošské horské služby. Záchranáři ihned přivolali vrtulník Letecké záchranné služby, který chlapce převezl k dalšímu ošetření do nemocnice.

Smrt německého běžkaře

Již před druhou hodinou odpoledne vyjížděli krkonošští záchranáři k jinému případu, který skončil tragicky. V blízkosti Petrovy boudy ležel 66letý běžkař z Německa.

„Vzhledem k vysoké sněhové pokrývce se přímo na místo nehody náš tým nemohl technikou dostat. Záchranáři i lékařka proto pokračovali pěšky a na lyžích,“ uvedl k události Adolf Klepš.

Ihned poté, co dorazili ke zkolabovanému muži, zahájila lékařka oživovací pokusy, musela však konstatovat smrt. „Přivolali jsme tam i policisty, ti provedli šetření a pak jsme zemřelého odtransportovali,“ uzavřel Klepš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám