Hlavní obsah

Jeden deviant ve vazbě, druhý stále utíká

Právo, rap
MLADÁ BOLESLAV

Sexuální násilník Roman Gábor se po čtyřech útěcích z psychiatrické léčebny v Kosmonosech na Mladoboleslavsku konečně dostal do vězeňské cely. Muž, který byl v minulosti odsouzen za brutální znásilnění vlastní neteře, si odpykal vězeňský trest a nastoupil na ochrannou léčbu. Z ní ale opakovaně utíkal.

Článek

"Nyní je v cele předběžného zadržení a podali jsme návrh na uvalení vazby do doby, než soud rozhodne o jeho trestu za maření úředního rozhodnutí," řekl Právu mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

I podle ministerstva spravedlnosti by měl být takto nebezpečný muž zavřen spíše ve vězení než opět v léčebně. "Opakovaný útěk z nařízené léčby je bezpochyby maření rozhodnutí. Je na policii a na soudu, zda to zhodnotí jako trestný čin a zda udělí trest až půl roku ve vězení," řekl mluvčí ministerstva Petr Dimun.

Minulý týden ovšem utekli tři pacienti. Šestnáctiletý hoch se další den sám do léčebny vrátil. Gábora chytila policie v Praze a Romana Frona stále marně hledá. I tento muž je nebezpečný, jedná se o agresívního člověka, který má navíc žloutenku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám