Hlavní obsah

Je mi to líto, říká muž, který brutálně zbil řidiče autobusu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Je mi to líto a chtěl bych se omluvit,“ řekl ve čtvrtek v rozhovoru pro Právo René Ch., kterého policie vyšetřuje za brutální napadení třiašedesátiletého řidiče linkového autobusu na Domažlicku. Ten leží od úterka v nemocnici a jeho zdravotní stav je stále velmi vážný, má zlomené obličejové kůstky a prodělal silné krvácení do mozku. Incidentu předcházel útočníkův riskantní předjížděcí manévr, při kterém se dostal do kolize s autobusem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletý muž připouští, že mezi ním a řidičem autobusu došlo k fyzické potyčce. Rezolutně ale popírá, že by ho brutálně ztloukl. „Kdybych ho surově zmlátil, tak bych byl od krve a měl nějaké zranění na rukou. Žádné takové stopy na mně policisté nenašli,“ hájil se Ch. Jenže ten z místa incidentu ujel a policisté ho zadrželi až o několik hodin později v Klatovech.

Předjížděl, protože spěchal do nemocnice

„Pospíchal jsem do nemocnice, byl jsem tam objednaný. Nicméně prohlašuji, že jsem se nikde nemyl ani nepřevlékal,“ prohlásil Ch. Na to, jak si vysvětluje vážné zranění řidiče autobusu, ale nedokázal odpovědět.

„Na to můžu říci jen to, že je mi to strašně líto, že je řidič v těchto problémech. Na druhou stranu jsem na jeho místě mohl být já. On mě vědomě vytlačoval ze silnice. Byl jsem v situaci, kdy jsem měl už jedno kolo skoro ve škarpě a na druhé straně mě odíral autobus,“ tvrdí Ch. Na otázku, proč se chtěl dostat za každou cenu před autobus v nepřehledném místě a navíc tam, kde je předjíždění zakázáno, uvedl, že spěchal k lékaři.

„Bohužel jsem si nevšiml, že se tam nesmí předjíždět. Na silnici není žádná čára,“ dodal k tomu.

Policisté zatím Ch. neobvinili. Zahájili pouze úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví, za což hrozí až deset let vězení. „Stále ještě vyslýcháme svědky,“ potvrdil ve čtvrtek dopoledne Miroslav Vokáč z vedení domažlické policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám