Hlavní obsah

Japonci nestačili zírat. V hotelu v Praze je přes noc okradli o všechno, zůstala jim jen pyžama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté z Prahy od konce roku pátrají po pachatelích krádeže věcí z hotelového pokoje japonských turistů. Zloději vzali spícím Japoncům prakticky všechno, škoda je téměř půl miliónu korun. Uvedl to tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Japoncům na hotelu v Praze přes noc ukradli všechno, zůstala jim jen pyžamaVideo: Policie ČR

 
Článek

Stalo se to v noci z 28. na 29. prosince v jednom z hotelů v ulici Seminářská v Praze 1. V podvečer se v něm ubytovali turisté z Japonska a po náročné cestě ulehli ke spokojenému spánku. Probuzení v brzkých ranních hodinách bylo mnohem horší.

Poškození totiž kolem třetí hodiny ráno zjistili, že kromě pyžam, která měli během spánku na sobě, jim nezbylo vůbec nic. Při krádeži přišli jak o čtyři mobilní telefony a šperky, tak o všechny kufry s oblečením a veškerou hotovost i platební karty.  Způsobenou škodu následně vyčíslili na téměř půl miliónu korun.

Po zlodějích se pátrá

Kriminalisté mají k dispozici několik kamerových záznamů zachycujících pohyb podezřelých. Záznamy ukázaly, že hledaní přišli do hotelu, který nemá recepci, asi hodinu po půlnoci a opustili ho neprodleně po krádeži, tedy kolem třetí hodiny ráno. Vyšli ven na ulici ověšení ukradenými svršky a kufry a nerušeni občasnými kolemjdoucími odešli pryč.

Policie dosud nezná totožnost pachatelů a oba muži nadále unikají.

„Obracíme se s prosbou o pomoc při pátrání na vás všechny, kteří byste mohli osoby na záběrech bezpečnostních kamer poznat. Pokud tedy znáte totožnost těchto osob, nebo jejich místo pobytu, pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,” požádal policejní mluvčí Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám