Hlavní obsah

Janouškovu nehodu bude policie luštit na místě, uzavře Vyskočilovu ulici

Právo, Josef Koukal
Praha
Aktualizováno

Policie bude po celý víkend zkoumat průběh nehody, při níž letos 23. března pražský podnikatel Roman Janoušek srazil 51letou ženu. Rekonstrukce si vynutí uzavření Vyskočilovy ulice v Praze 4 od soboty 23. června od 10:00 do neděle do 14:00.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek

Článek

"Vyšetřovací pokus je třeba provádět postupně s jednotlivými svědky tak, aby se nemohli navzájem ovlivňovat, proto to bude takto časově náročné. Že policie zvolila víkendový termín, je zcela logické, ve všední den by to znamenalo dopravní kolaps," řekl Právu zdroj obeznámený s vyšetřováním případu.

Janouškův advokát Vít Široký odmítl termín rekonstrukce jakkoli komentovat, zmocněnec sražené ženy Josef Lžičař také. Lžičař pouze uvedl, že jeho klientku - zřejmě v souvislosti s rekonstrukcí - předvolala policie na sobotní podvečer k dalšímu výslechu na služebnu do Kongresové ulice.

Janoušek, který podle médií tráví začátek léta v Chorvatsku, se rekonstrukce zřejmě nezúčastní. "Kontaktuji ho jen kvůli úkonům, u nichž musí být přítomen, jinak se o jeho pohyb nezajímám," uvedl Široký na dotaz, kde se Janoušek momentálně zdržuje.

Janouškovu osobní přítomnost si však podle informací Práva nejspíš vynutí v nejbližších dnech další kolo jednání o finančním odškodnění pro sraženou ženu.

Dopravní omezení

Vyskočilova ulice bude kvůli rekonstrukci uzavřená od soboty 23. června od 10:00 do neděle do 14:00. Objížďka pro auta bude vedena po ulicích Vídeňská a Budějovická. Autobusy hromadné dopravy budou moci místem obousměrně projíždět.

Zdroj: ČTK

Janoušek podle policie při nehodě nedodržel bezpečnou vzdálenost od vozu jedoucího před ním a narazil do něj. Pokračoval ale dál a zastavil až na semaforech zhruba po 50 metrech. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale autem srazil a ujel. Policie jej dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám