Hlavní obsah

Janoušek strávil několik dní v Chorvatsku. Policie o tom věděla

Právo, jfk, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský podnikatel Roman Janoušek, který čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví pod vlivem návykové látky, strávil v dubnu několik dní mimo Českou republiku. Státní zástupkyně Jitka Rybenská přitom žádala soud, aby Janouškovi zabavil cestovní pas. Ten by ovšem k cestování po Evropě stejně nepotřeboval.

Foto: ČTK

Roman Janoušek

Článek

"Byla to jediná cesta do zahraničí, kterou po nehodě měl," řekl Právu Janouškův advokát Vít Široký. Do Chorvatska, kde Janoušek údajně vlastní jachtu i nemovitosti, podle něj odjel v pátek 6. a vrátil se ve středu 11. dubna.

"Nemá povinnost hlásit cestu policii, nicméně abychom zamezili případným spekulacím o tom, že by se chtěl vyhýbat stíhání, tak jsme to orgánům činným v trestním řízení sdělili," podotkl Široký s tím, že informaci o cestě poskytl Janoušek předem jak policistům, tak státní zástupkyni.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek

"Věděli jsme, že státní zástupkyně dává návrh soudu, aby pan Janoušek odevzdal cestovní doklad," uvedl Široký. Návrh státní zástupkyně však soud podle jeho slov již zamítl. Mimo jiné prý proto, že po Evropě může Janoušek jako každý jiný cestovat jen s občanským průkazem.

Josef Lžičař, zmocněnec 51leté Vietnamky, kterou Janoušek 23. března v Praze srazil, v úterý Právu potvrdil, že výslech jeho klientky policie odložila na příští týden. Žena zatím zůstává v péči lékařů Fakultní nemocnice Motol, od neděle však již nemá policejní ochranu, která jí byla původně přidělena kvůli možnému ovlivňování ze strany Janouška. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám