Hlavní obsah

Janoušek je v Praze, k zabaveným penězům se nehlásí

Právo, Jakub Troníček

Lobbista Roman Janoušek jednoznačně odmítl, že by mu patřilo 150 miliónů a desítky kilogramů zlata, které policie minulý týden zabavila v rámci rozsáhlého zátahu.

Foto: Aleš Pospíšil, ČTK

Lobbista Roman Janoušek.

Článek

Janoušek to řekl Právu poté, co se vrátil z Chorvatska, kde byl na dovolené. „Jsem tady chvilku a z těch informací zatím nejsem moudrý. Nyní zjišťuji, co se vlastně stalo a co se nestalo, zatím neumím rozlišit mezi nějakou fikcí a realitou,“ řekl Janoušek.

Dodal, že zabavené milióny ani kila zlata jeho nebyly. „To zcela vylučuji,“ konstatoval lobbista s tím, že jemu policie nic nevzala. „Vzali mojí ženě nějaké drobnosti. Že mě hrozně štve, že mi někdo chodil po domě, to samozřejmě ano, to by štvalo každého, nicméně já teď musím zjistit ty důvody. Protože to, co bylo v té zprávě, to mi připadá jako nějaké sci-fi šesté generace,“ řekl Právu Janoušek.

Policie peníze i zlato zabavila minulý týden ve čtvrtek v bezpečnostních schránkách v Komerční bance. Podle MF Dnes byli vyšetřovatelé přesvědčeni, že tento majetek patří právě Janouškovi, přestože na něj oficiálně schránky ani trezory napsané nebyly.

Policie minulý týden provedla domovní prohlídku v Janouškově pražské vile a také v jeho kancelářích v Galerii Myšák v centru města. Přestože u Janouška a dalšího vlivného lobbisty, Ivo Rittiga, celé policejní prověřování začalo, ani jeden z nich zatím z ničeho obviněn nebyl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám