Hlavní obsah

Janoušek je šokovaný a zklamaný, chce nový proces

Právo, jfk

Dovolání k Nejvyššímu soudu ČR a obnova řízení, to jsou plány podnikatele Romana Janouška (46), kterého minulý týden poslal Vrchní soud v Praze pravomocně na 4,5 roku do vězení za sražení 51leté ženy z března 2012.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Janoušek na archivním snímku

Článek

Podle vyjádření, které Janoušek poskytl České televizi, soud prý nevzal v potaz všechny důkazy a spolu s médii vykreslil jeho obraz zcela nepravdivě. S Právem Janoušek nekomunikuje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V televizním rozhovoru odmítl, že by měl v plánu utéct do zahraničí. Připustil však, že může žádat o odklad nástupu trestu ze zdravotních důvodů. Nicméně na nástup do vězení je připraven:  „Když se mi nepodaří vysvětlit, že to bylo jinak, tak mi nic jiného nezbyde,“ uvedl Janoušek.

„Jsem šokovaný, zklamaný, překvapený a musím to sám se sebou nejdřív nějak strávit, než se rozhodnu, co budu dělat dál,“ reagoval na rozhodnutí soudu.  „Já když vidím svůj mediální obraz, tak takový člověk a takový průběh děje si bezpochyby takový trest zaslouží. Ale toho člověka, kterého odsoudili, já neznám a ten děj, jak byl prezentován, se prostě nestal,“ zdůraznil podnikatel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám