Hlavní obsah

Interiér vyhořelého bytu v bohumínském paneláku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

Byt, který před týdnem úmyslně zapálil čtyřiapadesátiletý muž a v němž zahynulo 11 lidí, je už vyklizený a pracovníci sanační firmy začali se škrábáním stěn. S úklidem chodeb se začalo i ve vyšších patrech. Výši škody, kterou požár způsobil, bude znát radnice v pondělí, kdy dostane souhrnnou informaci od pojišťovny.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva vchod do obývacího a dětského pokoje a do kuchyně v bohumínském panelovém domě, ve kterém před týdnem při úmyslně založeném požáru zemřelo 11 lidí.

Článek

„Předpokládáme, že to bude v řádu několika milionů korun,“ řekl místostarosta Bohumína Igor Bruzl (ČSSD). Požár vypukl v sobotu 8. srpna a podle policie byt úmyslně zapálil čtyřiapadesátiletý muž, který tímto způsobem řešil rodinné spory. V bytě se konala zrovna oslava narozenin.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Obývací pokoj bytu v bohumínském panelovém domě, ve kterém před týdnem zemřelo 11 lidí.

Muž se přiznal, že hořlavinou polil dveře a zapálil je. Přímo v bytě zemřelo šest lidí, z toho tři děti. Dalších pět lidí se zabilo, když z hořícího bytu v jedenáctém patře vyskočili. Čtyřem lidem se podařilo před plameny uniknout přelezením na balkon sousedního bytu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kuchyň s balkónem vyhořelého bytu

Moravskoslezský kraj vyhlásil na pomoc rodinám obětí a zraněným veřejnou sbírku. Zájemci mohou přispívat do 15. září. Zatím se na účtu 868686/2700 sešlo víc než 400 tisíc korun. Samotný kraj přispěje částkou 100 tisíc korun za každou oběť a 50 tisíc korun za každého zraněného.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ložnice ve vyhořelém bytě v bohumínském panelovém domě

Od víkendu je dům opět napojen na elektřinu, respektive elektřina jde ve všech bytech kromě těch v 11. patře, kde hořelo. Dodávky vody a plynu už byly do domu obnoveny v minulých dnech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Chodba u vyhořelého bytu panelového domu v Bohumíně na Karvinsku

Radnice hledá náhradní bydlení pro šest rodin, které se po této události do domu nechtějí vrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám